ponedjeljak, 26.01.2009.

(Ne)sretne igre koje život znače

Ponovno nas je zaprepastila vijest o ubojstvu u ranim popodnevnim satima na Cvjetnom trgu u središtu Zagreba. Kako prvi podaci iz medija i policije govore: zaposlenik zlatarnice "Zagreb" ubio je 43-godišnjeg muškarca-kamatara.

Danas nas se tako često pokušava uvjeriti da potrebu za srećom i puninom možemo ostvariti imamo li mnogo novca i veliko bogatstvo. Stoga često gledamo brojne mlade, ali i nešto odraslije, kako hrle u različite kockarnice i sportske kladionice pokušavajući na taj način ponešto zaraditi. Marketinški dobro osmišljeni slogani obećavaju laku i brzu zaradu iz koje, kako oni tvrde, proizlazi blagostanje i užitak za ostatak života.

No svi koji su barem i jedanput zaigrali partiju ruleta ili pokera ili, pak, posjetili kladionicu govore kako je nemoguće odustati nakon samo jednog kruga, odnosno uplaćenog listića; uvijek te nešto »progoni« da i nakon gubitka ponovno uložiš novac i pokušaš pobijediti. Život im se svede na pusto iščekivanje rezultata iz kladionica, gledanje teleteksta i poriv da će zaigraju li ponovno možda dobiti i zaraditi više. I tako u nedogled, a sreće nema na vidiku!

Iako se u takvim igrama sreća naglašava kao najvažniji čimbenik uspjeha, svi dobro znamo kako su rezultati namješteni na određene norme. Vlasnicima takvih kasina u prvom je planu zarada i sve podređuju tome. Stoga od igara na sreću, mladi ponekad postanu robovi iskrivljene želje za materijalnom srećom, srećom koja s vremenom zarobljava i ne pušta, srećom koja razmišlja jedino o dobitku i vlasitom dobru, a zaboravlja na normalan suživot s bližnjima.

Zanimljive vijesti iz medija:
Kladionice izgubile 70 milijuna kuna
Detalji o ubojstvu u središtu grada

Image and video hosting by TinyPic

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #



Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

EHHO ... EhhO ... eHHo ...

Odjeci i razmišljanja na važna politička i društvena pitanja u zemlji i svijetu iz pera izvanrednog studenta novinarstva ...

Inauguracija

"Promjena neće doći ako čekamo neku drugu osobu ili drugo vrijeme. Mi smo ti koje smo čekali. Mi smo promjena koju tražimo."
Barack Obama

Moji radovi

Slatki susret Ljube i Aleksandra
Zakasnili u sadašnjost
Pošteno uspješni?!
Predrasuda ili prepotencija
Važna je mudra odluka
Medijski humanitarci
(Ne)sretne igre koje život znače

Linkovi

STUDOSFERA.com
Pollitika.com
HINA
fpzg.hr
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr




thanks

Codings and images are done by:Leen.Adjusted by: Ruby Nelle. Blog Hosted by:Blogger.com and image is hosted by Photobucket